Clubtour en SKVGOL veroveren op 17-10-2021 de stad Venlo

Op 17 oktober deed de Clubtour Grenswerk in Venlo aan en presenteerde SKVGOL zich hier voor het eerst. Met drie muziekgezelschappen en twee inspirerende verhalen is deze avond een goed gevuld programma geboden.

Na een inspirerende opening met verhalende Jazz van het gezelschap Hireth, was het de beurt aan Gérard Cloïn om het publiek mee te nemen in de andere wereld van beroepsgroepen die “een stap voorwaarts doen als andere een stap terug doen”. Aan de hand van zijn ervaringen uit Libanon verhaalde hij over de SKVGOL. Deze nieuwe stichting die zich bijzonder inzet voor de geüniformeerden van politie, bandweer, BOA’s, douane, ambulancediensten en defensie. Een unieke organisatie in Nederland en opgericht om binnen de provincie Limburg Waardering , Erkenning en Respect voor deze geüniformeerde organisaties en hun leden te bevorderen. Hun maatschappelijk belang is groot en zij bieden aan een iedere om in vrijheid en veiligheid te leven.

Vrijheid is een belangrijk goed dat iedereen wil. Maar die Vrijheid kent ook een prijs en die moeten we ook met elkaar dragen. Vrijheid moet je elkaar geven en gunnen. De vrijheid van de een betekent mogelijk een beperking van de vrijheid van de ander. De mensen die als geüniformeerden in onze samenleving voor de vrijheid staan, verdienen ons respect en daarvoor is de Stichting Koepel Veteranen en andere Geüniformeerden organisaties in Limburg (SKVGOL) in het lever geroepen.

Het programma werd vervolgd met een experimenteel jazzconcert door Floatmonki. Hierna volgden twee inspirerende gedichten van Sara Curfs (16 jaar) over haar gevoelens bij de gebeurtenissen op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Steffen Morrison sloot de avond af met een krachtige muzikale jazzsessie.
Gelukkig wordt vrijheid nu omlijst en gekoesterd met muziek.
Al met al een avond om van de vrijheid te proeven en te genieten.
De volgende halte zal Roermond zijn op zondag 21-11 in ECI Cultuurfabriek.

Namens Bestuur SKVGOL
Gérard Cloïn